oktatás és technológia

2019. január 24. 13:00 - edutech

Félévi bukás: Kréta e-napló

Holnapi napon véget ér az iskolákban az idei tanév első féléve. A mai és holnapi napon minden tantestületben megtartájk az úgynevezett félévzáró értekezletet, ahol összesítik a tanulók féléves teljesítményét, megállapítják a magatartás és szorgalom jegyeket. Ezzel gyakorlatilag pontot tesznek a diákok első féléves teljesítményére. Ehhez elengedhetetlenek az osztálynaplók. Illetve a modern kor szelleme szerint az e-napló. Pár éve pedig Magyarországon a Kréta rendszer. A rendszer amit fideszes módszerrel - a versenytársakat kiszorítva - kötelezően kényszerítettek az iskolákra.

sza1.jpg

Na ez a rendszer ma reggel óta országosan elérhetetlen. A készítők "természetesen" meghibásodott szerverre mutogatnak. Ezt nyilván egy újszülött sem veszi be, hogy pont félvévzáráskor jön egy nem várt meghibásodás. A helyzet nyilvánvaló. A rendszer továbbra is rossz és alulméretezett. Most, hogy koncentráltan egy időben szeretné (KELL!) mindenki használni, a rossz méretezés miatt az egész rendszer összeomlott. Egy újabb ékes bizonyítéka az oktatásban lévő kuplerájnak. Mégis ki gondolta volna a fejlesztők vagy az állami megrendelők közül, hogy mindenhol egyszerre lesz vége a félévnek, nemde? A szakértelem nyugati szemfényvesztés.

Az emberek ebből ismét semmit sem fognak érzékelni. A problémát elsikálják, az értekezleteket és a zárásokat átdátumozzák, a pedagógusok pedig szívnak majd ismét. Hétvégén és éjjelente küzdenek majd azzal, hogy otthonról, a szabadidejükben találjanak egy olyan időpontot amikor majd a rendszer beengedi őket és el tudják végezni a munkájukat. Természetesen túlóra és bármiféle elismerés nélkül. Ne feledjük, az oktatási rendszerben továbbra is minden rendben van. 

Update: 14:00 körül újra elkezdett használhatóvá válni a rendszer

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://edutech.blog.hu/api/trackback/id/tr7214586010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
oktatás és technológia
süti beállítások módosítása